Foliedruk

Bent u op zoek naar een échte glanzende laag op uw drukwerk? Dan is foliedruk de oplossing waar u naar zoekt. Ga voor een speciaal effect op uw zakelijke drukwerk of visitekaartje. Maar ook bij een bijzonder geboortekaartje of trouwkaart geeft échte foliedruk een prachtig effect.

Met onze ambachtelijke letterpress machine leveren we foliedruk van de hoogste kwaliteit en drukken we daadwerkelijke folie in uw drukwerk. Het zorgt ervoor dat uw drukwerk prachtig is om naar te kijken.

Foliedruk - introstuk

Heeft u vragen, neem dan nu contact met ons op

Wat is foliedruk?

Foliedruk is een manier om verschillende kleuren folie in papier te laten drukken. Er wordt dus letterlijk folie in het papier gedrukt. Hierdoor ontstaat een glanzende laag die in elke vorm en in elk design op het papier gedrukt kan worden. Denk hierbij aan woorden, maar ook aan een eigen ontwerp. De folie geeft een glanzende en rijke uitstraling. Hierdoor springt uw zakelijke drukwerk of trouwkaart er echt uit.

Kwaliteitsverschillen met nieuwe technieken

De kwaliteit in foliedruk verschilt enorm. Veel drukkerijen passen nieuwe technieken en moderne machines toe. Deze machines lijmen de folie op het papier, dit betekent dat de folie dus op het papier ligt.

Het verschil in kwaliteit zit hem dus in het gebruik van de techniek en de machine. Met onze machine wordt de folie in het papier gedrukt. Hierdoor ontstaat een groot verschil in uitstraling en kwaliteit. Het verschil is duidelijk zicht- en voelbaar. Uw drukwerk wordt nooit over het hoofd gezien met deze techniek.

Foliedruk - uniek product

Uw unieke vorm voor foliedruk

Wij maken gebruik van een unieke stempel die op basis van uw design gemaakt wordt. Deze stempel, ook wel cliché genoemd, is de basis voor de foliedruk. Deze stempel zal onder precies de juiste druk en hitte, de folie in het papier drukken. Hier gebruiken we een ambachtelijke letterpress machine voor die al meer dan 60 jaar oud is.

Neem gerust contact op

Heeft u nog vragen over deze techniek of zou u graag een van de toepassingen willen bekijken? Neem gerust contact op, onze specialisten beantwoorden al uw vragen en samen bespreken we de mogelijkheden van foliedruk voor uw drukwerk.

Foliedruk - folierollen
Foliedruk - kaart
Foliedruk - machine

Veelgestelde vragen

Wat is het kwaliteitsverschil met online drukdiensten?

Bij Drukkerij Kemker maken we gebruik van onze ambachtelijke letterpress machine. Hiermee wordt folie ín het papier gedrukt. Online partijen drukken de glanzende laag óp het papier. Dit is dus een extra laag op het papier. Terwijl wij ervoor zorgen dat de folie ín het papier wordt gedrukt.

Welke vormen kan ik allemaal laten drukken in het papier?

Eigenlijk zijn alle vormen mogelijk. U levert uw design aan, of wij maken een design op basis van uw wensen, en onze specialisten zorgen ervoor dat er een cliché komt van dit design. Dit is een stempel die de folie in het papier drukt. Denk niet alleen aan vormen maar ook aan alle soorten letters en fonts. Eigenlijk is alles mogelijk!

Waarvoor wordt foliedruk vooral ingezet?

Deze manier van drukken kan eigenlijk voor alle doeleinden ingezet worden. Wanneer u deze techniek inzet voor zakelijk drukwerk, springt uw reclame of visitekaartje er echt uit vergeleken met uw concurrenten. Maar ook voor trouwkaarten of geboortekaarten is deze techniek perfect. Het geeft uw kaarten de extra uitstraling die u wilt.